Vidar Padel

Vidar of Båstad konceptualiserades 2017, padel som sport hade börjat bli en snackis och padelbanor byggdes i flera hörn i landet. Då vi som grundare har en bakgrund i Båstad har vi sedan länge inspirerats av den entreprenörs- och racketsportfyllda byn.
Som ett resultat av detta ville vi skapa ett svenskt varumärke inom racketsport som tar kvalitet, design och spelkänsla på allvar.

Vår resa startade i Madrid där vi tillsammans med vår fabrik lärde oss allt om padelrackets konstruktion och beståndsdelar. Under 2021 tog vi vår padel till nästa nivå. Vi hade på kort tid lärt oss väldigt mycket om padel samtidigt som vi lärde oss mycket om marknaden. Vi ville inte bli ett av de varumärken som kopierade vad andra gjorde utan ville gå vår egen väg, på samma premisser som varumärket grundades. Därför bestämde vi oss för att utveckla en egen racketlineup. Under 2021-2022 investerade vi därför väldigt mycket i att skapa ett padelrack så som vi anser att det bör vara konstruerat. Viktiga Viktiga punkter var:

Ett längre handtag.

Fler hål för mer spin.

En lägre vikt och balans, för ett mer tekniskt spel men också för att minska problemen med tennisarmbåge.

Under 2022 lanserade vi våra nya serier Motion och Vantage!

Play as Appelgren